24 Nisan 2013 Çarşamba

SGK Sorgulama


SGK kurum olarak artık vatandaşlara daha kaliteli bir şekilde hizmet verebilmek amacı ile artık internet üzerinden SGK sorgulama işlemi yapabilmek için yeni bir uygulama hazırladı. Vatandaşlar bu uygulama sayesinde artık sigortalarının durumu ve güncel bilgileri hakkında bilgi sahibi olabilmek için kurumlar uzun kuyruklar saatlerce bekleme derdin kurtulmaktadır.

Bu uygulamaya vatandaş SGK resmi web sitesi üzerinden rahatlıkla ulaşabilmektedir. Bu uygulamada herhangi bir şifre olmaması nedeni ile kişiye başka kimsenin bilemeyeceği nüfusa kayıtlı olunan il, cilt no, doğum tarihi ve kimlik numarası sorulmaktadır. Bunları tam olarak doldurduktan hemen sonra sorgula butonuna basılarak sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

Ancak devlet kurumlarının her birinin yer almakta olduğu E-Devlet sistemi üzerinden sorgulama işlemini yapmak isteyen vatandaşların PTT’den şifre alması ve bu şifre ve kimlik numarası ile E-Devlet sistemine giriş yapılması gerekmektedir.

SGK’ nın kendi resmi web sitesinde yer almakta olan E-SGM isimli uygulama sayesinde vatandaşlar çok kolay bir şekilde sigortalarının ödenip ödenmediğini, ne kadar ödendiğini, sigortaya giriş tarihi gibi tüm bilgilerine ulaşabilmektedir.

SGK Sorgulama İçin Lütfen Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder