15 Mayıs 2013 Çarşamba

E-Devlet Girişi


Vatandaşların interneti sunmuş olduğu olanaklardan faydalanabilmesi ve işlemlerini bir arada daha kolay ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesi amacı ile devlet tarafından 2008 senesinde vatandaşın hizmetine açılan E-Devlet sistemine giriş yapmanın dört farklı yolu bulunmaktadır.

İlk ve en yaygın olarak kullanılmakta olan yöntemi ise şifre ile giriştir. Vatandaşlar E-Devlet sistemine şifre ile giriş yapabilmek için ilk olarak PTT şubelerinden herhangi bir tanesine giderek kimliklerini ibraz etmeli ve 2 TL karşılığında kendine özel şifre alması gerekmektedir.

PTT şubesinden alınan şifre ve kimlik numaranız ile alt kısımda vermiş olduğumuz E-Devlet girişi bağlantısı ile giriş işlemini gerçekleştirebilmektesiniz. Giriş işleminin ardından sizden şifrenizi değiştirmeniz istenmektedir. Bu noktada kurallara uygun ve unutmayacağınız bir şifre girmeniz gerekmektedir. Bu sayede bir dahaki girişleriniz de bu girmiş olduğunuz yeni şifreyi kullanacaksınız.

E-Devlet sistemine giriş için diğer yöntemler arasında ise mobil imza ile giriş, elektronik imza ile giriş ve TC kimlik kartı ile giriş yapılabilmektedir. Mobil imza ile giriş yapabilmek için Turkcell ya da Avea hattınızın bulunması gerekmektedir. Bu sayede mobil imza ile de giriş yapabilme olanağına sahip olabilmektesiniz.

Bu iki giriş yöntemi olan şifre ve mobil imza ile giriş en çok tercih edilen E-Devlet sistemine giriş yöntemleridir.



E-Devlet Girişi İçin Lütfen Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder