16 Mayıs 2013 Perşembe

E-Devlet Kapısı


Adını çağa vermiş olan teknolojinin büyük bir hız ile gelişimi sayesinde tüm dünya genelinde insanların internete diledikleri zaman diledikleri yerden kolay bir şekilde erişim sağlayabilmesi için farklı olanaklar ortaya çıkmıştır.

Vatandaşlar kolay bir şekilde her daim erişim sağlayabilmekte oldukları internet sayesinde günlük işlemlerinden diğer pek çok etkinliklerine kadar işlemlerini internet üzerinde yer almakta olan seçenek ve olanaklar sayesinde çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Bu noktada ülkemizde devlette vatandaşlarına daha kaliteli, rahat ve kolay bir şekilde hizmet verebilmek amacı ile ve vatandaşların işlemlerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmelerine olanak sağlamak amacı ile E-Devlet Kapısı ile internet üzerinden hizmet vermeye başlamıştır. Vatandaşların resmi devlet kurumları ile olan işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesi amacı ile hizmete açılan E-Devlet sistemi üzerinde ülkemizde vatandaşlara hizmet vermekte olan her bir kurum ve bakanlık yer almaktadır.

Bu sayede vatandaşlar internet üzerinden bir sistem sayesinde tüm bakanlık ve müdürlükler ile olan işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilme olanağına sahip olmuştur. Vatandaşlar bu sisteme alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantıyı kullanarak erişim sağlayabilmektedir. Şifre ile giriş yapılabilen E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için PTT şubelerinden herhangi bir tanesinden 2 TL karşılığında şifre alınabilmektedir.

Vatandaş isterse bu şifreyi daha sonra değiştirebilme olanağına sahiptir. Günümüzde vatandaşlar bu sistem sayesinde tüm kişisel bilgilerini en güncel hali görüntüleyebilme olanağına sahip olabilmektedir.



E-Devlet Kapısı İçin Lütfen Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder