19 Mayıs 2013 Pazar

E-Devlet Nedir?


Günümüz dünyasında büyük bir hız ile gelişmekte olan teknoloji sayesinde artık insanlar internete dünyanın her noktasından her zaman erişim sağlayabileceği yeni nesil teknolojiye sahip olabilmiştir. Günümüzde artık insanlar alış veriş ve ödeme gibi işlemlerinin yanı sıra resmi daireler ile olan işlemlerini internet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Ülkemizde de 2008 senesinde vatandaşların günümüz dünyasının olanaklarından yararlanabilmesi amacı ile devlet tarafından hizmete açılan E-Devlet sistemi vatandaşların devlet kurumları ile olan işlemlerinden kişisel resmi işlemlerine kadar pek çok işlemi kolay, hızlı ve rahat bir şekilde gerçekleştirebilmesine olanak sağlamaktadır.

E-Devlet nedir sorusu vatandaşların en çok sorduğu ve araştırdığı konuların başında gelmektedir. E-Devlet sistemi vatandaşların adresleri, kimlik bilgileri, var olan mahkemeleri gibi kişisel her tür bilgisi yer almaktadır. Vatandaşlar internet üzerinden işlemlerini güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilsin amacı ile hizmete açılan E-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlar devlet kurumları ile olan işlemlerini kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir.

Bu noktada E-Devlet sistemine giriş yapmanın şifre ile, mobil imza ile, elektronik imza ile ve TC kimlik kartı ile giriş olarak dört adet yöntemi bulunmaktadır. Bunlar arasında en çok tercih edileni ise şifre ile giriş yöntemidir. PTT’den alınan şifre ve kimlik numarası ile giriş yapılabilmesinden dolayı vatandaşların girişlerde en çok tercih ettiği yöntemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder