27 Mayıs 2013 Pazartesi

SGK 4B Nedir?


Ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yer almakta olan Emekli Sandığı, Bağ- Kur,SSK ve SGK gibi sistemler vatandaşların işlemlerini gerçekleştirirken karışıklık yaşamasına neden olmaktadır. Ülkemizde gerçekleştirilen yeni sosyal güvenlik düzenlemesi ile artık Bağ-Kur sistemine bağlı olarak bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar artık yeni düzenleme ile artık 4B’li olarak adlandırılmaktadır.

Bu noktada ülkemizde yeni gerçekleştirilen bu sosyal güvenlik düzenlemesi artık kendine bağımsız olarak çalışan, esnaf, sanatkar, tüccar, serbest meslek erbabı bu düzenleme ile artık Bağ- Kur sistemine bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar 4B’li olarak anılmaktadır.

Aslında günümüzde vatandaşlar bu konuda oldukça sık olarak yanılgıya düşmektedir. Bu neden ile vatandaşların en çok merak ettikleri sorunların başında SGK 4B nedir sorusunu merak etmektedir. Vatandaşlar bu konuda artık Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan işlemlerini gerçekleştirirken mutlak suret ile artık 4B’ li olarak işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Bu noktada vatandaşlar işlemlerini gerçekleştirirken bu konuda oldukça dikkatli hareket ederek işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder