7 Mayıs 2013 Salı

SGK Gün Sorgulama


Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizin en çok işlem gerçekleştirilmekte olan ve en aktif devlet kurumlarının başında gelmektedir. Bu durumda Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinde büyük bir iş yükü oluşturmaktadır.

Bu neden ile Sosyal Güvenlik Kurumu internet üzerindeki en aktif devlet kurumudur. Vatandaşların işlemlerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için internet üzerinden çeşitli hizmetler sunmaktadır. Bu noktada vatandaşların en sık sorgulama işlemi gerçekleştirmekte olduğu SGK gün sorgulama işlemi de artık internet üzerinden şifresiz olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Bu noktada vatandaşların internet üzerinden sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için E-SGM sistemini vatandaşların hizmetine sunmaktadır. Bu sisteme alt tarafta vermiş olduğumuz bağlantı ile ulaşabilirsiniz. Açılan sayfa içerisinde sizden kimlik numarası, cilt no, doğum tarihi ve nüfusa kayıtlı olunan il dışında bir de güvenlik kodunun girilmesi istenmektedir.

Bu bilgiler doğru bir şekilde girildikten hemen sonra sorgula sekmesine basılarak sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Bu sayede vatandaşlar eski dönemlerde uzun saatler süre sıra bekleme zorunluluğundan kurtularak sadece birkaç dakika içerisinde istedikleri zaman istedikleri yerden sorgulama işlemini gerçekleştirebilmelerine olanak sağlamaktadır.

SGK Gün Sorgulama İçin Lütfen Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder