22 Mayıs 2013 Çarşamba

SGK İşe Giriş


Vatandaşların sosyal haklarını korumak ve çeşitli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri hizmet vermekte olan SGK ile giriş konusunda bilgi sahibi olabilmeleri için artık internet üzerinde uygulamalar yer almaktadır.

E-Devlet sistemi ile görüntüleme yapabilmek için ilk olarak PTT şubelerinden şifre alınması gerekmektedir. E-SGM ile görüntüleme işlemi için sadece SGK sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Bunun için herhangi bir şifreye ihtiyacınız yoktur. Bu sisteme giriş yapabilmek için ilk olarak alt taraftaki bağlantıya tıklamanız gerekmektedir.

SGK işe giriş, ödenen prim günlerinizi, toplam ödenene günlerinizi ve yatırdığınız prim bilgilerini en güncel şekli ile görüntüleyebilirsiniz. Bu işlemi E-Devlet sistemi ile ya da SGK’ nın yeni uygulaması E-SGM ile gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak bu şekilde çıkartılan belgelerde mühür olmadığı için resmi işlemlerde geçersiz sayılmaktadır. E-SGM sistemine girerek bu işlemi gerçekleştirmek için resmi siteye erişim yapılması gerekmektedir. Ana sayfada yer alan uygulamaya şifresiz olarak giriş yapabilirsiniz.

Daha sonra kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, cilt numaranızı, doğum tarihinizi doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Sayfaya giriş yaptıktan sonra 4A hizmet dökümü linkine tıklayarak her çeşit SSK bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder