9 Mayıs 2013 Perşembe

SGK Prim


Eski dönemlerde vatandaşlar SGK Prim sorgulama ve öğrenme gibi işlemlerini gerçekleştirebilmek için kurum binasına ve il müdürlüklerine gidilerek oldukça uzun vakitler süren sıra bekleme çilesine katlanmak mecburiyetinde kalmaktaydı.

Ancak teknolojinin büyük bir sürat ile gelişimi ve internetin yaygın olarak kullanılmaya başlaması ile vatandaşlara daha iyi bir hizmet verebilmek amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu internet üzerinden aktif bir hizmet anlayışı benimsemiştir.

Bu sayede 2008 senesinden beri vatandaşlar şifre ile giriş yaptıkları E-Devlet sistemi üzerinden sorgulama, hizmet dökümü gibi pek çok işlemini kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. 2011 tarihinde vatandaşların şifresiz olarak da bu işlemleri gerçekleştirebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu E-SGM sistemini vatandaşların hizmetine soktu.

Bu sistem sayesinde vatandaşlar herhangi bir şifre girmeden kimlik numarası, cilt no, nüfusa kayıtlı olunan il ve doğum tarihini girerek bu işlemleri sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme olanağına sahip olmuştur. Vatandaşlar bu sistem sayesinde sigortalarının prim detaylarını en ince ayrıntısına kadar oturdukları yerden birkaç dakika içerisinde görebilmesine olanak sağlamaktadır.



SGK Prim İçin Lütfen Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder