29 Mayıs 2013 Çarşamba

SGK 4C Nedir?


Ülkemizde gerçekleştirilmiş olan yeni sosyal güvenlik düzenleme ile artık Emekli Sandığı, SSK, SGK, Bağ-Kur gibi sistemler 4A, 4B ve 4C olarak adlandırılmaktadır. Bu durumda ülkemizde vatandaşların işlemlerini gerçekleştirirken sorun yaşamasına neden olmaktadır.

Çünkü bu işlemler esnasında vatandaşlar oldukça sık olarak 4A,4B ya da 4C’ ye bağlı olarak çalışmakta oldukları konusunda yanılgıya düşebilmektedir. Bu noktada vatandaşların bağlı bulundukları farklı sistemler artık bu adlar ile resmi işlemler esnasında kullanılmaktadır.

Günümüzde değişen sistem ile Emekli Sandığına bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar artık 4C çatısı altında toplanmaktadır. Eski adı ile Emekli Sandığı olan yeni adı ile SGK 4C nedir sorusu vatandaşlar arasında en çok merak edilen konuların başında gelmektedir.

Bu noktada kamu kesiminde çalışmakta olan memurlarla, askeri personelin emekliliklerinde ve maluliyetlerinde kendilerinin, ölümleri halinde ise dul ve yetimlerinin sosyal güvenliklerini sağlamak amacı taşınmaktadır. Bu durumda bulunmakta olan vatandaşlar artık 4C’li olarak işlemlerini gerçekleştirmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder