17 Mayıs 2013 Cuma

E-Devlet SSK Sorgulama


Ülkemizde devlet tarafından günümüz dünyasının en yeni ve en iyi olanaklarından bir tanesi olan internet üzerinden hizmet verebilmek için E-Devlet sistemini vatandaşın hizmetine sunmuştur.

Günümüzde sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlar E-Devlet SSK sorgulama hizmeti ile internet üzerinden sorgulama işlemlerini sadece birkaç dakika içerisinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Bunun için yapmanız gereken tek şey ise herhangi bir PTT şubesinden şifre almanız gerekmektedir. 2 TL karşılığında olmuş olduğunuz şifre ve kimlik numaranızın alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak açılan sayfada doğru bir şekilde giriş yapmanız gerekmektedir.

Giriş işleminin ardından açılan sayfa içerisinde üst kısımda yer almakta olan hizmetler kısmına tıklamalısınız, daha sonra açılan sayfa içerisinde sol kısımda yer alan bölümden Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olan bölümü seçmeniz gerekmektedir. Ortada açılan kısımda detaylı bilgi sekmesine bastığını takdirde sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu sayede eski dönemlerde kuyruklarda oldukça uzun saatler bekleme çilesinden ve mecburiyetinden tamamen kurtulabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinde diğer hizmet dökümü alma, borç sorgulama gibi daha pek çok işleminizi de gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet SSK Sorgulama İçin Lütfen Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder