26 Mayıs 2013 Pazar

SGK 4A Nedir?


Ülkemizde çalışmakta olan vatandaşların haklarını korumak ve çeşitli sosyal olanaklardan yararlanabilmesin sağlamak amacı ile vatandaşların farklı nitelikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda farklı sistemlerde hizmet vermektedir.

Türkiye’de sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlar farklı sistemlere üye olmaktadırlar. Bu noktada ülkemizde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı olmak üzere üç farklı grup bulunmaktadır. Vatandaşlar çalışma sistemlerine ve yaşlarına göre bu sistemlerden bir tanesinin içerisinde yer almaktadır. Ancak SGK 4A nedir sorusu en çok merak edilen soruların başında gelmektedir.

Bu noktada vatandaşlar 4A, 4B ve 4C olmak üzere üç grupta yer almaktadır. Ancak bu durumda vatandaşların işlemlerini gerçekleştirmeleri aşamasında sorun yaşamasına neden olmaktadır. Vatandaşların hangisine bağlı olarak çalışmakta olduğu konusunda sorun yaşadığı bu üç farklı sistemde farklı sistemleri temsil etmektedir.

4A ile işlem gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar SSK’ya bağlı işçi olması gerekmektedir. Sigortalı olarak bir yerde çalışmakta olan vatandaşlar internet üzerinde yer alan hizmetler arasında 4A ile ilgili olan uygulamalardan faydalanabilmektedir. Bu noktada vatandaşlar artık internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde bu alanlarda işlem gerçekleştirmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder